Mršavljenje uz pomoć vode: Brzo i bez gladovanja

Mršavljenje uz pomoć vode: Brzo i bez gladovanja

Ako tražite način za brzo mršavljenje bez dijete prvo krenite od svoje kuhinje. Otvorite pipu i napunite čašu vodom. Ne oklijevajte previše jer je upravo voda vaš novi saveznik u borbi protiv debljanja. Prema najnovijim istraživanjima odrasla bi žena trebala popiti 11 čaša vode dnevno, a idealan unos za muškarca iznosio bi 15 čaša. Količina dnevnog unosa vode zavisi o godinama, težini, intenzitetu dnevnih aktivnosti, ali i različitim faktorima okoline. Konzumirajući samo dvije čaše vode prije svakog obroka potičete metaboličke procese u tijelu i održavate kilograme na zavidnom nivou.

U najnovijoj studiji objavljenoj u The American Journal of Clinical Nutrition, znanstvenici su analizirali čak 11 prethodnih istraživanja koja su se bavila korelacijom unosa vode i tjelesne težine. Tri studije od njih jedanaest koje su bile objedinjene ovim istraživanjem pokazale su da je povećan unos vode za vrijeme dijete pozitivno dijelovao na gubitak kilograma. Samo dvije čaše vode koje su ispitanici iz jedne skupine konzumirali prije obroka znatno su povećale broj izgubljenih kilograma u odnosu na ispitanike iz skupine koji nisu konzumirali vodu prije jela. Voda dokazano smanjuje osjećaj gladi, “napuni” organizam nakon čega on traži manje kalorija. Ispijanjem obične, negazirane vode, osim što ubrzavamo rad probavnog traka, tijelu osiguravamo i zdrave minerale neophodne za uravnoteženo funkcioniranje organizma.

Iako na papiru sve zvuči praktično i jednostavno, većina ljudi često zaboravi piti vodu. Redovito ispijanje vode trebala bi nam svima postati navika. Kao što smo se navikli pojesti desert nakon ručka, tako se trebamo naviknuti i popiti dovoljno vode. U protivnom, naš će organizam protestirati, a procesi koji se odvijaju u organizmu će početi “štekati”.

72 posto našeg planeta sačinjeno je od vode, a čak 70 posto ljudskog organizma.

Unos vode važan je element i bilo koje dijete. Kada slažemo plan za mršavljenje, moramo voditi računa i o planu ispijanja vode. Bez toga, dijeta, koliko god efikasna i zdrava bila neće postići svoj puni potencijal. Kada slažete plan prehrane, obavezno razmišljajte o tome da trebate piti vodu i u svoju rutinu uvedite nekoliko jednostavnih, ali važnih koraka.

  • Nastojte piti vodu svaka dva sata, a prvi put obavezno nakon buđenja. Da ste popili dovoljno vode znat ćete po boji urina koja bi trebala biti svijetla, skoro pa prozirno žućkasta.
  • Ako vam je okus vode “dosadan”, pokušajte s limunadom ili nekim drugim voćem koje će dati specifičan okus vašem novom, omiljenom napitku.
  • U pauzi između dvije čaše čiste vode popijte zeleni čaj
  • Izbjegavajte gaziranu vodu
  • Jedi vodenasto voće
  • U svoj jelovnik uvrsti jušna jela barem 2-3 puta tjedno
  • I na kraju nikada nemoj odustati!

 

O nama

Smješten u centru grada Pule, svega par minuta hoda od Zlatnih vrata i Arene. Beauty Salon Callisto mala je oaza opuštanja, mira i dobrog raspoloženja koja Vas očekuje u dogovorenom terminu. Posvetite pažnju sebi i Vašem izgledu. Dozvolite Vašoj ljepoti da se istakne u punom sjaju!

Kontakt:

Flanatička 31, 52 000 Pula, Croatia

+385 52 619 335

info@callistobeauty.hr

www.callistobeauty.com

Radno vrijeme:

Ppon sri pet
12:00h – 20:00 h

uto cet
10:00h – 17:00h

sub
10:00h – 15:00 h

Social Share