AHA VOÆNE KISELINE (GLIKOLNA ILI ALFA HIDROKSIDNA)

AHA kiseline ili Alfa-hidroksidne kiseline dolaze iz voćnih i mliječnih šećera. 5 najčešćih AHA kiselina koje možemo pronaći u proizvodima za njegu kože su: glikolna kiselina (izvor: šećerna trska), mliječna kiselina (izvor: mlijeko), jabučna kiselina (izvori: jabuke i kruške), citrusna kiselina (izvori: naranče i limuni), vinska kiselina (izvor: grožđe). Najpoznatije i najšećešće su glikolna i mliječna kiselina, kako zbog njihovih izvanrednnih sposobnosti penetriranja u kožu, tako i zbog činjenice što o njihovom djelovanju i nuspojavama imamo najviše znanstvenih podataka. Upotreba AHA kiselina, posebno glikolne kiseline, je široko raširena u kozmetičkoj industriji jer one, djelujući kao piling, postepeno oslobađaju kožu površinskih odumrlih stanica te na taj način poboljšavaju cjelokupan izgled kože.
Tretmani i proizvodi s AHA kiselinama preporučuju se onima čija koža pokazuje prve znakove starenja. Naime, problemi kao što su fine linije i bore, smeđe mrlje i suhi djelovi mogu se značajno umanjiti redovitim tretmanima ili pak korištenjem proizvoda koji sadrže određene omjere AHA kiselina. Također, AHA kiselinama postižu se izvanredni rezultati kod masne i problematične, aknama sklone kože.
S godinama i pod utjecajem sunca usporava se proces obnove stanica kože. Rezultat je nakupljanje odumrlih stanica na površini kože zbog čega koža djeluje puno starije i umornije. S druge strane, kod masne kože, pojačano izlučivanje sebuma rezultira začepljenim i proširenim porama, miteserima te dubokim i bolnim aknama.

Glikolna kiselina – AHA , olakšava odstranjivanje tog sloja odumrlih stanica ispod kojeg se nalazi mlađa, zdravija koža, ljepše teksture i boje, bez diskoloracija.

Ukoliko se koriste veće koncentracijje kiselina te se tretmani provode u dužem periodu, AHA kiseline također utječu i na dublje slojeve kože te tako potiču regeneraciju kolagena zbog čega sitne linije i borice postaju manje vidljive.

AHA tretman lica preporuča za masniju kožu sklonu aknama.
Uvijek se preporučuje serija od 5 do 10 tretmana, po jedan tretman svaki tjedan, a onda u svrhu održavanja odlazite na tretmane jednom mjesečno. Uslijed tretmana dolazi do brojnih poboljšanja: tekstura kože se mijenja, veličina pora se smanjuje, linije i borice se umanjuju te se općenito ujednačavaju diskoloracije tena i koža se posvjetljuje.

 

 

O nama

Smješten u centru grada Pule, svega par minuta hoda od Zlatnih vrata i Arene. Beauty Salon Callisto mala je oaza opuštanja, mira i dobrog raspoloženja koja Vas očekuje u dogovorenom terminu. Posvetite pažnju sebi i Vašem izgledu. Dozvolite Vašoj ljepoti da se istakne u punom sjaju!

Kontakt:

Flanatička 31, 52 000 Pula, Croatia

+385 52 619 335

info@callistobeauty.hr

www.callistobeauty.com

Radno vrijeme:

Ppon sri pet
12:00h – 20:00 h

uto cet
10:00h – 17:00h

sub
10:00h – 15:00 h

Social Share