Hot Stone masaža je jedinstvena tehnika koja koristi zagrijano kamenje kao dio masaže u cilju oslobađanja napetosti i smirivanja nervnog sistema. Efekt masaže je očigledan od prvog momenta, smanjuje se stres i napetost mišića, potiče cirkulacija sa jakim drenažnim efektom i detoxikacijom. Povoljno djeluje na reumatska stanja, anksioznost, nesanicu i depresiju, odklanja glavobolje, probavne smetnje i smetnje u mjesečnom ciklusu, umanjuje bolove u leđima, te bolove kod artritisa.

Zagrijano kamenje polažemo na tijelo u svrhu opuštanja i izvlačenja napetosti i bola iz tijela. Kamenje balansira i prizemljuje naš organizam, stavlja u harmoniju prijeko potrebne i osnovne veze između duha i tijela, a također svojom toplinom i težinom mentalno i fizički fokusira našu pažnju na masažu i usredotočuje našu prisutnost.

U Hot Stone masaži koristimo crno bazaltno kamenje jer najdulje zadržava toplinu. Ovaj rukom sakupljani bazaltni prirodni kamen vulkanskog je porijekla (Peru), njegov toplinski kapacitet je izuzetan i ujednačen, gotovo mekana površina idealna je za  terapeutski učinak na tijelo i um, te pomiruje energiju Yina i Yanga. Svrha ove masaže koja spada u jake energetske tretmane jer potaknuti vitalnu energiju tijela i samopouzdanje. Štoviše, fizička težina kamenja i činjenica da je stvoreno od same majke zemlje povezuje svaku osobu sa tom zemljom.

Kamenje ili kristali koji odgovaraju pojedinoj čakri tijekom masaže mogu se koristiti da stimuliraju te centre, te se ponekad smještaju na njih tijekom Hot Stone masaže da ih pomognu „otvoriti”, pružajući tako tijelu duboku relaksaciju i oslobađajući ga od stresa.

Trajanje tretmana 60 min