REFLEKSOLOGIJA – TERAPEUTSKA MASAŽA STOPALA

Refleksologija je tehnika apliciranja pritiska na refleksna područja stopala kojom se tijelo dovodi u stanje duboke relaksacije i stimulira se prirodni tjelesni proces ozdravljenja. To je prirodna metoda postizanja veće razine energije, jačanja imuniteta i stvaranja jačeg tijela i smirenijeg duha. Cilj refleksološke masaže stopala je balansiranje organizma i stvaranje harmonije u tijelu.

Naši organi, živci, žlijezde i svi ostali dijelovi tijela povezani su refleksnim točkama koje se nalaze na našim stopalima. Stimuliranjem tih refleksnih točki tehnikom pritiska i masažom, mi stvaramo direktni podražaj na određeni dio tijela. Desno stopalo predstavlja desnu polovicu tijela, a lijevo stopalo lijevu polovicu tijela. Refleksolog pritiskom ili masažom određenog djela stopala stimulira cirkulaciju i živce, potičući na taj način prirodni proces ozdravljenja.

Korijeni refleksologije i njene veze sa brigom o zdravlju pojedinca potiču još iz drevnog Egipta, gdje je ona bila prakticirana kao sredstvo preventive ili tretiranja pojedinog medicinskog problema.

Moderna refleksologija stopalo dijeli u zone, vodeći se principom da unutar tih zona stopalima struji energija među svim organima i dijelovima našeg tijela. Ako energija struji bez zastoja onda svi naši organi, mišići, žlijezde i krvotok rade na optimalnom nivou važnom za naše dobro zdravlje. Ako je energija blokirana onda ona negativno utječe na svaki organ koji je dio blokirane zone. Kada refleksolog na stopalu naiđe na osjetljivo područje, to je indikacija disbalansa organa u cijeloj dužini te zone. Koristeći tehniku pritiska i masaže kroz refleksologiju stvaramo signal koji nervnim sustavom putuje do našeg mozga, na taj način stimuliramo unutarnje organe u cilju reguliranja i poboljšanja njihove funkcije.

Trajanje tretmana 30 min

Dobrobiti refleksologije su slijedeće:

 • Potiče oporavak tijela od bilo kojeg trenutnog poremećaja
 • Oslobađa nas od stresa
 • Pojačava naš imunološki sistem
 • Olakšava bol
 • Pospješuje cirkulaciju
 • Pospješuje rad crijeva
 • Eliminira otpadne tvari iz organizma
 • Čisti tijelo od toksina
 • Poboljšava rad nervnog sustava
 • Potiče opću relaksaciju
 • Pomaže prilikom post-operativnog oporavka smanjujući bol i potičući zacjeljivanje

 

O nama

Smješten u centru grada Pule, svega par minuta hoda od Zlatnih vrata i Arene. Beauty Salon Callisto mala je oaza opuštanja, mira i dobrog raspoloženja koja Vas očekuje u dogovorenom terminu. Posvetite pažnju sebi i Vašem izgledu. Dozvolite Vašoj ljepoti da se istakne u punom sjaju!

Kontakt:

Flanatička 31, 52 000 Pula, Croatia

+385 52 619 335

info@callistobeauty.hr

www.callistobeauty.com

Radno vrijeme:

Ppon sri pet
12:00h – 20:00 h

uto cet
10:00h – 17:00h

sub
10:00h – 15:00 h

Social Share