SAVJETI KOD MRŠAVLJENJA

Prekomjerna tjelesna težina jedan je od vodećih problema modernog doba. Poput epidemije poprima sve veće razmjere. Prema broju stanovnika koji boluju od pretilosti, upravo su najrazvijenije zemlje vodeće. Najčešći uzroci te “bolesti” s jedne su strane neredovita i nepravilna prehrana – brzi i visokokalorični obroci bogati zasićenim mastima i ugljikohidratima, premalo voća i povrća bogatog vlaknastim tvarima, a s druge nedovoljna fizička aktivnost, svakodnevni stres, hormonalni poremećaji i nezaobilazna genetska predispozicija. Uz to što narušava estetiku, debljina povećava rizik za nastanak različitih bolesti – od endokrinih i kardiovaskularnih do zloćudnih. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, visoki krvni tlak i šećerna bolest češći su tri do četiri puta kod pretilih osoba. Kao posljedica povećane tjelesne težine u 80 posto žena javlja se celulit. Ono što ohrabruje jest činjenica da se za svaki izgubljeni kilogram život produljuje za četiri mjeseca. Da bismo se othrvali tom problemu i poboljšali opće stanje organizma, treba voditi računa o tome što jedemo i kad jedemo. Bit je pravilne prehrane u održavanju ključnih hormonalnih sustava, tj. uspostavljanje hormonalne ravnoteže. Dokazano je da redovitim obrocima i pravilnim izborom namirnica održavamo optimalnu razinu inzulina u krvi i tako sprječavamo debljanje.
Preporučuje se pet dnevnih obroka – tri glavna i dva međuobroka. Idealno bi bilo da između pojedinih obroka ne prođe više od dva i pol do tri sata kako bi se spriječilo naglo izlučivanje inzulina u krv kao jednog od ključnih hormona odgovornih za stvaranje masnih zaliha.
Svaki obrok trebao bi sadržavati sve nutrijente (ugljikohidrate, bjelančevine i masti). Znači, nije poželjno izbacivati pojedine nutrijente nego jesti manje rafiniranih namirnica, posebice onih koje sadržavaju velike količine šećera i zasićenih masti. Drugim riječima, treba preferirati puno voća i povrća, neljuštenih žitarica, laganijeg mesa, više ribe, pogotovo plave, čašu dobrog crnog vina, a od masti koristiti biljna ulja dobivena hladnim prešanjem (maslinovo, bučino).
3Voće i povrće najvažniji su izvori vitamina (C, B-kompleks, E) i minerala (magnezij, kalij, fosfor, natrij, željezo) koji su nužnih za odvijanje metaboličkih procesa ugljikohidrata i masti te za sintezu mnogih važnih spojeva. Uz to, sadrže puno vlakana koja usporavaju izlučivanje inzulina te reguliraju i omogućuju normalnu probavu.
Treba izbjegavati previše zasoljenu hranu jer natrij iz soli zadržava tekućinu koja se nakuplja u međustaničnim prostorima i otežava cirkulacju, pridonoseći stvaranju celulita vidljiva u obliku jastučastih nakupina.
Pijenje puno tekućine ubrzava metabolizam, potiče rad bubrega i omogućuje preuzimanje viška tekućine, tj. održava procese izmjene tekućina. Dnevno bi trebalo popiti barem dvije do dvije i pol litre vode ili nezaslađenog čaja. Pri mršavljenju pomažu i specijalne čajne mješavine koje pospješuju metabolizam i čiste tijelo od toksina, otpadnih tvari i slobodnih radikala.
Što više tjelovježbe i boravka na svježem zraku ubrzava cirkulaciju i sagorijevanje masnih stanica. Najbolje je brzo hodanje, barem sat vremena na dan.

Najbolji rezultati u tretiranju problema debljine i celulita u kozmetičkom salonu postižu se kombinacijom nekoliko različitih metoda, od manuelnih do preparativnih i aparativnih zato smo zbog Vas pripremili posebo odabrane pakete mršavljenja koji garantiraju uspijeh.

O nama

Smješten u centru grada Pule, svega par minuta hoda od Zlatnih vrata i Arene. Beauty Salon Callisto mala je oaza opuštanja, mira i dobrog raspoloženja koja Vas očekuje u dogovorenom terminu. Posvetite pažnju sebi i Vašem izgledu. Dozvolite Vašoj ljepoti da se istakne u punom sjaju!

Kontakt:

Flanatička 31, 52 000 Pula, Croatia

+385 52 619 335

info@callistobeauty.hr

www.callistobeauty.com

Radno vrijeme:

Ppon sri pet
12:00h – 20:00 h

uto cet
10:00h – 17:00h

sub
10:00h – 15:00 h

Social Share